Rackoon

Een nieuwe corporate identity voor een hostingsbedrijf wat recht doet aan het concept van Rackoon. Grappig en technisch, beleefd en menselijk. Een huisstijl waarin tot uitdrukking komt dat Rackoon Hosting de nieuwe speler op de markt is met goede aanbiedingen, top service en waar de medewerkers hun talenten volledig kunnen ontplooien.


De naam

Tijdens de eerste brainstormsessie met het team van Rackoon kwam al duidelijk naar voren: "Hoe leggen wij de focus in het merk om de positie als nieuwkomer met frisse ideeen te versterken?" Sterker nog, wanneer je als bedrijf nog geen naam hebt, hoe noem je jezelf dan? Hulp bij Opstarten heeft samen met het team leuke in inspirende naamsessies gehouden, waarbij wij woorden rondom techniek, hosting, slimmigheden en avontuurlijk combineerden.

Projectinformatie

Naamsessie
Brainstormsessie
Grafisch Ontwerp
Website

Logo

Het Rackoon logo is samen met de vrolijke kleuren de belangrijkste symbolen van de huisstijl. Zo is het logo opgebouwd uit allerlei cirkels die in verband met elkaar staan. Zo onstaat een technische synergie die het beeldmerk versterkt en in de kijker plaatst. Het logo is zo gemaakt dat deze ook op een kleurenachtergrond, geplaatst kan worden.

Huisstijl

Het gebruik van een warm kleurenpalet en speelse typografie dragen bij aan de gewenste identiteit. Door de speelse kleuren door te voeren in de website sluit alles netjes op elkaar aan.