In opdracht van Vitoz

Vitoz is een full service systeem integrator en bouwt open source platforms, waarin toegangscontrole, werkplekbeveiliging, betalingsverkeer, klimaatbeheersing en talloze andere facilitaire processen optimaal samenwerken.

Fietsparkeren gemeente Amsterdam

Voor het aan- en afmelden van de fietsers is er voor de gemeente Amsterdam een Zelf Service zuil ontwikkeld. De Zelf Service zuil is voorzien van de CCV betaalterminals en een instructiescherm. Voor het instructiescherm is met het gehele project team gezamenlijk een gebruikersinterface ontwikkeld. De gebruikersinterface is vastgelegd in EntranceManager en wordt vanuit de cloud aangestuurd. Voor calamiteiten is de Zelf Service zuil tevens voorzien van een netwerkcamera en een intercomsysteem.

Wij mochten voor het project team de interface vormgeven. Doormiddel van het ontwerpen van enkele iconen en signaal kleuren die passen bij de instructie van de schermen hebben wij een simpele, maar doeltreffende interface ontworpen. De gebruiker kan duidelijk zien aan de instructies wat van hem verwacht wordt om zijn fiets in,- of uit te checken.

De fietser kan bij aankomst in de fietsenstalling de OV-chipkaart aanbieden bij de Zelf Service zuil. De fietser krijgt toegang tot de fietsenstalling en de fiets wordt in de fietsenstalling geplaatst. Bij het vertrek uit de fietsenstalling wordt wederom de OV-chipkaart aangeboden. En wordt door EntranceManager het tarief berekend. Heeft de fietser een abonnement dan kan deze “vrij’ uitrijden en wordt het tarief met het abonnement verrekend. Heeft de fietser geen abonnement dan kan de fietser de bankpas aanbieden en wordt het bedrag verrekend met de bank.

Projectinformatie

Grafisch Ontwerp